Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Fusie in visgroothandelsland IJmuiden

Karel Hoeve en Gebr. Bakker samen

IJMUIDEN – Twee visgroothandels uit IJmuiden fuseren. Zeevisgroothandel Gebr. Bakker en Karel Hoeve IJmuiden gaan samen verder onder de naam Maxima Seafood, gevestigd aan de Halkade.

Dynamiek en beweging in visgroothandelsland IJmuiden, met recente overnames en samenwerkingsverbanden. Als meest recente voorbeeld daarvan de overname van Seafood Parlevliet door Cornelis Vrolijk.

Deze week berichtten de IJmuider zeevisgroothandels Karel Hoeve BV en Gebr. Bakker BV dat ze samengaan. ,,Een echte fusie”, benadrukt directeur Wim Hoeve van Karel Hoeve. ,,We kwamen elkaar al regelmatig tegen als wederzijdse klant en leverancier. In de activiteiten zit een aardige overlap, maar wat afzetgebieden betreft zijn we mooi complementair. Als je alles op een rijtje zet en de algehele schaalvergroting in de branche in ogenschouw neemt is deze fusie een logische stap. Wil je overleven, dan moet je tegenwoordig groot zijn.’’

Karel Hoeve (met een personeelsbestand van 18 man) importeert vis vanuit heel de wereld, en exporteert naar met name Spanje en Duitsland. Ook Gebr. Bakker, het bedrijf van Martijn Spilt en vader en zoon Riemer, haalt de vis overal vandaan en zet die af in binnen- en buitenland, met ook afzet in het Midden-Oosten en Azië. De naam van het gecombineerde bedrijf wordt Maxima Seafood.

In een persbericht stellen de bedrijven: ,,Door het samengaan kunnen wij onze klanten nog beter bedienen. De optelsom van de inkoopkanalen van beide bedrijven geeft Maxima Seafood toegang tot een veelzijdig aanbod op de wereldmarkt. Dat betekent een nog aantrekkelijker assortiment. Door samenvoeging van de logistieke afdelingen ontstaat een nog scherper opererende dienstverlener. Dat betekent nog meer daadkracht en snelheid in de toelevering. Bovendien krijgen we meer mogelijkheden om te innoveren in producten en werkwijzen, waarvan onze klanten als eerste profiteren.’’

De directie van Maxima Seafood B.V. zal bestaan uit Willem Hoeve, Jan Riemer en zijn zoon Martin Riemer en Martijn Spilt. Alles zal zoveel mogelijk worden geconcentreerd in de panden van Karel Hoeve aan de Halkade, maar ook in de Vlaardingenstraat zal nog activiteit blijven. De directie verwacht tussen augustus en december de fusie volledig af te kunnen ronden. Afgelopen dinsdag was het personeel van Gebr. Bakker (zo’n 16 man) al op kennismakingsbezoek op de Halkade.