Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Twinrigger/flyshooter

Bouwopdracht nieuwe UK 150

URK -  Quotter heeft bij Vestvaerftet in Denemarken een ontwerp voor een nieuwe UK 150 ‘Polar’ besteld. De UK 150 wordt een flyshooter/twinrigger. Het wordt de eerste nieuwbouwer van de jonge rederijpoot van de partners FishCon en W. van der Zwan, waarvan Pieter Louwe van Slooten (UK 153) directeur is. Formeel is dochterbedrijf Polar Zeevisserij B.V. de opdrachtgever. Ove Kristensen van de Vestvaeftet in Hvide Sande is de ontwerper, maar de bouw vindt volledig in eigen beheer in Polen plaats.

Het casco wordt gebouwd op de Poolse Nauta Hull Shipyard. De afmetingen worden 32 bij 8,70 meter. Om in Het Kanaal te mogen vissen wordt de inhoud maximaal 340 GT. Afbouw gaat volgend jaar plaats vinden aan de kade van Globaltic Marine in Gdynia. De engineering is ook in Poolse handen: Ned-Projects in Gdansk. ,,Verdere details en toeleveranciers moeten nog ingevuld worden, maar we hebben het casco nu besteld om in september van start te kunnen gaan. Nauta Hull had al vier casco’s in opdracht’’, zegt Pieter Louwe van Slooten.

Quotter heeft momenteel vier schepen in de vaart: UK 148 ‘Lunar’ (ex-KW 42), UK 149 ‘Stella Maris’ (ex-UK 243), UK 151 ‘Stellar’ (ex-VA22F) en UK 152 ‘Solar’ (ex-UK 292).