Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Gemeenteraad Reimerswaal stemt unaniem voor

Motie van vertrouwen in mosselen

KRUININGEN - CU-raadslid Andries Jumelet uit Yerseke diende tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdagavond een ‘motie van vertrouwen’ in voor de Zeeuwse mossel. De geboren Bruënaar (70) deed dat door 50 kilo mossels op tafel te zetten en T-shirts (‘Mosselen kunnen altijd’) uit te delen aan de raadsleden. Jumelet legde uit dat deze hoeveelheid onvoldoende is om nadelige gevolgen van TTX-besmetting op te lopen.

Een volwassen persoon moet immers maar liefst 90 kilo verorberen voordat dat van invloed kan zijn op zijn of haar gezondheid. De ludieke mosselmotie werd unaniem gewaardeerd en uiteraard aangenomen. Onder veel hilariteit trokken burgemeester, wethouders en alle raadsleden een mosselshirt over hun stropdassen aan. ,,Noem het maar een Bru’s leutje in de raadzaal van Reimerswaal’’, glunderde Jumelet na afloop. Op de foto wordt Andries Jumelet (rechts) geflankeerd door z’n fractievoorzitter Sjaco van Damme.