Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Jaap Sum kan z’n verhaal kwijt in bekend kookprogramma

‘24kitchen’ op de bak van de TX 36

OUDESCHILD – Zo puur mogelijke producten zo veel mogelijk in hun waarde laten. Dat is een van de uitgangspunten van topkok Hugo Kennis van het bekende tv-kanaal ’24kitchen’. Vorige week vrijdag kwam in alle vroegte een filmploeg van het programma met Hugo Kennis aan boord van de TX 36. Er werd gefilmd bij het lossen in IJmuiden, en, mooier nog, ook tijdens de overstoom van IJmuiden naar Texel. De TX 36 had ontheffing gekregen voor een klein trekje binnen de mijlen. De filmploeg kon zich gelukkig prijzen met de mooie beelden die dat opleverde. Ondertussen kon Jaap van der Vis zijn verhaal kwijt; over de visserij, de discardban en natuurlijk de sumwing en de pulsvisserij.

Bij Oudeschild aangekomen mocht Van der Vis zelf bepalen wat er gekookt ging worden op de bak. ,,Dat werd tong natuurlijk. Dat is tenslotte onze belangrijkste doelsoort.’’ De uitzending van de opnamen staat gepland voor begin juli. Het onderwerp daarvan is niet alleen vis, maar de eigen Texelse producten in het algemeen.