Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Staatssecretaris op bezoek

MDV op beurs over duurzaam voedsel

EINDHOVEN – Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken liet zich deze week op de Food to Be Expo in Eindhoven informeren over het Masterplan Duurzame  Visserij.

Van Dam ontving maandag en dinsdag alle EU-ministers van Landbouw. De ministers kwamen naar Nederland voor een tweedaagse informele Landbouwraad die onder het thema ‘Food of the future – the future of food’ in het teken stond van innovatie.

Maandag brachten de Europese ministers een bezoek aan ‘Food to Be’, een expositie in Eindhoven over de toekomst van voedsel. Staatssecretaris Van Dam opende de expo, samen met burgemeester Rob van Gijzel. Dinsdag werd er vergaderd in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

De stichting Masterplan Duurzame Visserij was – op uitnodiging - één van de standhouders in Eindhoven en oogste veel belangstelling voor zowel het concept van vernieuwing als de promotie van vis van dichtbij uit de eigen Noordzee. Bestuurslid Philip ten Napel van het MDV informeerde de staatssecretaris over de voortgang en de MDV 1 ‘Immanuel’.

MDV-voorzitter Auke Hoefnagel gaf vorige week op de vakbeurs Maritime Industry in Gorinchem een presentatie over het Masterplan Duurzame Visserij.