Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Voor kreeft- en palingvisserij door Primar

Dijl levert aluminium werkboot

YERSEKE – Laurens van Dixhoorn en Arjan van Vliet van Primar hebben sinds twee weken de beschikking over een nieuwe aluminium werksloep, ontworpen en gebouwd door Dijl Industrial & Marine Services uit Yerseke. De ‘Laurens’ is twee weken geleden in de Willem Alexanderhaven van Yerseke te water gelaten en inmiddels wordt er mee gevist op de Grevelingen. De sloep van een kleine 10 meter lang en drie meter breed wordt door Primar (YE 45/YE 95) ingezet voor de kreeften- en palingvisserij.

De ‘Laurens’ heeft een flinke visbun aan boord voor paling of kreeft, en is voorzien van een door Allroplast uit Yerseke geleverde dekkraan en een eigen fabricaat rvs nethaler. De voortstuwing gebeurt door een Mercury buitenboordmotor. Een Hatz drijft de hydraulische boegjet en de pomp (Desmi) voor de dekwas aan. In mei 2012 leverde Dijl een soortgelijke werkboot (maar dan met stuurhutje) voor de weervisserij aan de familie Van Dort uit Bergen op Zoom.