Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Servicenetwerk voor verse vis vanuit alle West-Europese havens

Vebatrans los van Dayseaday

URK – Vebatrans staat vanaf deze week op eigen benen. Sinds 2006 was deze logistiek dienstverlener/transporteur uit Urk voor 50 procent eigendom van Dayseaday Holding en voor 50 procent van D. Bakker Beheer BV. Vanwege uitbreiding en nieuwbouw van Dayseaday verhuisde Vebatrans eind 2014 van de Texelstroom naar De Meer. In goed overleg is toen besloten om Vebatrans zelfstandig en neutraal, dus geheel los van Dayseaday Holding door te zetten.

Er is altijd vertrouwen, gunning, en overtuiging geweest dat er door transparante samenwerking veel was te bereiken. En dat is gebleken door de gestage groei van beide bedrijven. Daarbij is nu Van Leeuwen Koeriers meteen volledig in Vebatrans geïntrigeerd (was al voor 50 procent eigendom van Vebatrans) De directie wordt gevormd door Dub Bakker en Teun van Leeuwen.

Bakker: ,,Er is nu een logistieke dienstverlener ontstaan die zijn klanten geheel logistiek kan ontzorgen. Gezamenlijk hebben we de beschikking over 20 eenheden; van sprinters voor expreszendingen tot opleggers voor reguliere routes. Als vanouds leggen we ons toe op distributie van koel, vries en droge groepage van en naar Nederland, België, en het Ruhrgebied. Daarnaast bedienen en bieden we in samenwerking met Nagel een zeer uitgebreid Europees netwerk aan. Tevens  hebben we zoals bekend een service netwerk van en voor verse vis en de visserij vanuit alle belangrijke aanvoerhavens in West-Europa.’’

Op de foto Dubbele Bakker in het midden, links Henk van Veen en rechts Teun van Leeuwen.