Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Maandag 2 mei Visveiling Urk

Veiling meischol voor visserijproject op de Filipijnen

URK – Maandag 2 mei wordt bij Visveiling Urk het eerste mandje meischol geveild. De opbrengst gaat naar een visserijproject van Woord en Daad op de Filipijnen. Speciale gast en veilingmeester is Peter van Dalen, ‘onze visserijman’ in het Europees Parlement. Bijzonder dit jaar is dat er ondernemers van zuid tot noord in de mijnzaal plaats zullen nemen om mee te bieden. Het is dus allerminst zeker dat een Urker handelaar weer met het mandje meischol naar huis gaat.

In 2013 werden de Filipijnen getroffen door de verwoestende tyfoon Haiyan. Deze supertyfoon kostte meer dan 5.000 mensen het leven en maakte 673.000 mensen dakloos! Het eiland Tacloban werd het hardst getroffen. Veel eilandbewoners haalden hun inkomsten uit viskweek en/of visserij. Woord en Daad biedt ondersteuning. De opbrengst van de veiling kan het leven van honderden gezinnen veranderen! De veiling wordt georganiseerd door de Stichting Visserijdagen Urk.

Eerdere veilingen brachten dikke bedragen op voor het goede doel. Het record staat op 112.000 euro voor Kika, het fonds van de Stichting Kinderen Kankervrij.

Geïnteresseerde ondernemers en/of particulieren kunnen zich op de dag van de veiling vanaf 10.00 uur inschrijven als deelnemer aan de veiling in de hal van Visveiling Urk, Westwal 2. De veiling start om 11.00 uur.