Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Katwijkse visgroothandel blijft groeien

Nieuwbouw FixFisch fors groter

KATWIJK - ,,Dit nieuwe pand is vijf keer zo groot als het oude. Ja, we groeien ook een beetje.’’ Arie van der Plas, directeur-eigenaar van de Katwijkse visgroothandel FixFisch, zegt het bijna verontschuldigend.

Afgelopen dinsdag was de officiële opening van de nieuwbouw op het industrieterrein Klei Oost, op een steenworp afstand van de oude vestiging. Honderden bezoekers, uit het hele land, kwamen Van der Plas en zijn vrouw Jacoline feliciteren en een kijkje nemen. Officiële openingshandelingen en toespraken; dat vindt de ex-visserman allemaal niet zo nodig. In plaats daarvan worden rondleidingen gegeven aan de belangstellenden, met uitgebreide uitleg over onder meer de duurzame aspecten. In een voor het pand neergezette partytent met aangebouwde viskar werden de bezoekers verwend met drankjes en heerlijke hapjes. Van oesters tot kibbeling vers uit de frituur.

Arie en Jacoline van der Plas staan klaar om de honderden belangstellenden voor het nieuwe pand van FixFisch te ontvangen.Arie en Jacoline van der Plas staan klaar om de honderden belangstellenden voor het nieuwe pand van FixFisch te ontvangen.Van der Plas is blij dat het hectische jaar achter de rug is. Sinds vorige maand wordt er al gewerkt in het nieuwe pand aan de Trappenberglaan, maar een open dag kon natuurlijk niet uitblijven. Als de partytent is afgebroken zal het weer business as usual zijn. Het nieuwe pand heeft inclusief verdieping een vloeroppervlak van 4.360 vierkante meter, en er is voorzien in eventuele verdere groei. Van der Plas en zijn medewerkers (die de afgelopen tien jaar meermalen zijn verhuisd) zullen hier voorlopig dus kunnen blijven.