Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Factor gunning drijfveer tot soepel verlopen transactie

Megamutatie in mosselland

BRUINISSE – Zo’n tien verschillende partijen zijn betrokken bij de overname van het Zeeuwse mosselbedrijf Lange Dam BV in Bruinisse. Vijf mosselkweekbedrijven kwamen onder aansturing van vijf verschillende accountantskantoren tot overeenstemming over de toekomst van de mosselkweekbedrijven BRU 6, BRU 9, BRU 24 inclusief het bedrijfs- en kantoorpand van voorheen Maaskant Shipyards in Bruinisse.

Vrijdag 1 april troffen de kopers en verkopers elkaar ten kantore van notaris Jeroen Ammerlaan Legal aan het Stationspark in Goes. De verkopers waren de eigenaren van de mosselkweekbedrijven BRU 6, BRU 9 en BRU 24: Wout van den Berg en de broers Jan en Kees Stouten. Kopers waren de zaakvoerders van de TH 48 (Mosselbedrijf Gebr. De Jonge BV), BRU 14 (Mosselbedrijf Otte Bruinisse BV), BRU 8 , BRU 36, BRU 40 (M. en M. Padmos BV), YE 62 (Simos BV) en YE 87 (A.P. Riedijk Waarde BV).

De BRU 12 ‘Wolfert  Franke’ is te koop in combinatie met een oestervergunning en oestergronden. Foto: Lando NieuwenhuizeDe BRU 12 ‘Wolfert Franke’ is te koop in combinatie met een oestervergunning en oestergronden. Foto: Lando NieuwenhuizeVoor een transactie als deze komt er best veel om de hoek ...Blij met de blijden is ook Padmos-directeur Leon Padmos. Machinefabriek Padmos koopt er een forse kadelengte en daarbij behorende opslag- en kantoorfaciliteiten van zijn buren bij, vroeger eigendom van Maaskant Shipyards. ,,‘k Ben blij dat we de ruimte krijgen om onze activiteiten in Bru uit te breiden. We krijgen meer ruimte voor de kant en gaan in eerste instantie ons magazijn uitbreiden. Voor de rest zien we het wel. Van den Hoek Engineering kan gewoon in het kantoorpand blijven.’’
De mosselkotter BRU 9 ‘Levien’ is niet bij de verkoping betrokken en blijft in eigendom van Jan en Kees Stouten, maar wordt wel aan de mosselvisserij onttrokken. De ‘Levien’ is een vaste ligplaats in de gemeentehaven toegewezen.