Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Open dag zaterdag 16 april

Opening Vischafslag Harderwijk

HARDERWIJK – Vrijdag 15 april worden de Vischafslag Harderwijk en Botterloods officieel geopend. Een dag later is er open dag voor een breed publiek.
Met de steun van provincie en gemeente en alle sponsors gaat een stuk van de rijke visserijgeschiedenis van Harderwijk herleven in een nieuw pand aan de Havendijk. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de botterlift en inrichting.

Zaterdag 16 april zijn er in de Vischafslag en de Botterloods allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals ouderwets netten boeten, vis roken, enz. Er kan een botter worden bezichtigd en er wordt uitleg gegeven over de restauratie van de HK 4.

De hele dag door worden er veilingen gehouden, net zoals dat vroeger ging, met de originele ‘mijnklok’ en het luiden van de bel. Vanuit de houten bankjes kan iedereen bieden. Ook start de verkoop van een bijzonder boek over de geschiedenis van de Vischafslag ‘De bel geet’.
Iedereen is van harte welkom tussen 09.00 en 17.00 uur.