Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Zowel op donderdag als op vrijdag aanvoer

Twee marktdagen afslag Vlissingen

VLISSINGEN – Bij de Zeeuwse Visveiling Vlissingen B.V. wordt sinds de jaarwisseling zowel op donderdag als op vrijdag gemarkt. Vijf donderdagmarkten achter elkaar is een primeur voor Vlissingen. Locatiemanager Erwin van Belzen heeft goede gevoelens bij deze ontwikkeling. ,,Wij vinden het perfect. De aanvoerders maken er gebruik van om tongquotum te sparen en te profiteren van een betere markt. De grote inkopers, ook op afstand, zijn er altijd, maar op donderdag komen ook de kleinhandelaren uit Breskens. De prijsvorming is op donderdag zodoende iets beter’’, legt Van Belzen uit. Op woensdagmiddag om 16.00 uur stuurt Van Belzen een bericht naar de handelaren over de verwachte aanvoer op donderdagmorgen. De veilklok draait dan om 09.00 uur. Vorige week donderdag 5 februari waren er drie grote pulskotters aan de markt en de Eurokotter BR 7 met 2.300 kilo kabeljauw. Ruim 46 ton vis bracht die dag 229.601 euro op. Op vrijdag ging dik 105 ton vis van elf kotters onder de hamer. Dagomzet 430.381 euro.
Voor de eerste keer was er weer een ARM 14 van Rederij Siereveld bij. De ARM 14 ‘Grietje Geertruida’ betreft een Europulskotter, de voormalige VLI 28 van Wout Schroevers.