Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Kotra opent nieuw vrieshuis in Yerseke

De grootste verzameling vis in de Benelux

YERSEKE – Het nieuwe vrieshuis van Kotra Logistics in Yerseke wordt morgen (zaterdag) officieel geopend. Met deze zeer forse uitbreiding van de vriesfaciliteiten bij de terminal kan visvervoerspecialist Kotra de klanten nog beter bedienen. Het aandeel diepvries in de ladingen die Kotra vervoert groeit langzaam maar zeker.

,,Straks staat het hier helemaal vol’’, zegt directeur Erik de Koeijer met brede armgebaren, terwijl heftrucks hem links en rechts passeren. Het is net na het middaguur en de eerste vrachtwagens komen van overal vandaan om te lossen aan de grote terminal van Kotra Logistics op Yerseke. Er staan nu nog vooral mosselen van de plaatselijke mosselleveranciers, die in de loop van de middag en avond op weg gaan naar de klanten. De Koeijer wijst naar verschillende pallets: ,,Deze mosselen moeten om 24.00 uur in Parijs zijn, dat is een rijtje pallets voor Albert Heijn en die mosselen in jutezakjes gaan naar een groothandel in België.’’

Directeur Erik de Koeijer tussen de vaste stellingen in het nog lege vrieshuis.Directeur Erik de Koeijer tussen de vaste stellingen in het nog lege vrieshuis.Volgens De Koeijer staan veel vrachtwagens nog te laden op Urk, IJmuiden, Spakenburg en andere viscentra ...In mei dit jaar is begonnen met de bouw van het nieuwe vrieshuis van Kotra Logistics aan de Krab 8. Afgelopen maandag is het vrieshuis opgeleverd, zaterdag 11 oktober is de groots aangepakte feestelijke opening. Vrieshuis Kotra bestaat uit twee vriescellen, met een totale oppervlakte van 3.100 vierkante meter. De expeditieruimte, die op 0-1 graad Celcius wordt gehouden, meet 845 vierkante meter en de ‘kantoorruimte’ (kantine en dergelijke) 90 vierkante meter. Er zijn negen dockshelters voor laden en lossen. In de vriescellen heerst een temperatuur van -20 graden. De wanden bestaan uit 220 mm dikke sandwich gevelbeplating. Onder de vriescellen is een dubbele betonvloer toegepast met isolatielaag ertussen, en het dak is voorzien van drie lagen PIR-isolatie van 80 mm.