Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Derde dag was een dag te veel

Seafood Expo Global blijft wereldbeurs

BRUSSEL – De nieuwe naam Seafood Expo Global doet de beurs eer aan. Het is en blijft de grootste visbeurs ter wereld, met bezoek uit alle delen van de wereld. Maar de (steeds duurder wordende) beurs biedt weinig verrassingen meer. En de derde dag bleek een dag te veel.

Begin jaren negentig klein begonnen, en snel uitgegroeid tot de grootste visbeurs ter wereld. Seafood Expo Global (voorheen European Seafood Exposition) bood vorige week dinsdag, woensdag en donderdag opnieuw gelegenheid aan een kleine 1.700 bedrijven (waarvan ongeveer 6 procent uit Nederland en België) om zich te presenteren aan de duizenden bezoekers. Onder hen op woensdag het college van burgemeester en wethoders van Urk.

Finest Fish From Flanders. Met deze wervende spreuk, en met door koks ter plaatse bereide vishapjes en speciale Belgische biertjes uit de tap, werden bezoekers gelokt in de verzamelstand van een aantal Vlaamse bedrijven en organisaties. Opvallend in dit verband de aanwezigheid van de Rederscentrale; toch de Belgische tegenhanger van VisNed en Nederlandse Vissersbond.Finest Fish From Flanders. Met deze wervende spreuk, en met door koks ter plaatse bereide vishapjes en speciale Belgische biertjes uit de tap, werden bezoekers gelokt in de verzamelstand van een ...In de wandelgangen viel ook wel kritiek te beluisteren. De formule blijft sterk, maar is ook weinig verrassend meer. Het is de beursorganisatie niet aan te rekenen, maar echt grote vernieuwingen in de vis zijn de laatste jaren uitgebleven. De bezoekersaantallen worden niet meteen bekendgemaakt, maar de indruk was dat de openingsdag rustiger was dan anders. Ook leken er minder bezoekers uit Azië te zijn. De donderdag bleek een overbodige dag, met te weinig bezoekers en veel stands die na het middaguur al verlaten waren. Wat de organisatie wel aan te rekenen is, zijn de fors verhoogde prijzen voor een vierkante meter kale beursvloer en hogere bijkomende kosten.

De data voor 2015 zijn wel meteen bekendgemaakt. Volgend jaar is de beurs van 21-23 april.