Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Holland Fisheries Event in De Koningshof Party & Events

Nieuwe uitstraling visserijbeurs Urk

URK – Het Holland Fisheries Event wordt een nieuw concept-visserijbeurs: compacter en met een luxere uitstraling. ,,En we gaan terug naar de bron’’, zegt voorzitter Kees ten Napel van de organiserende Stichting Visserijdagen Urk. Met zo’ zestig bedrijven en een levendig kennis- en innovatieplein met daarbij behorende symposia wordt het absoluut een boeiende beurs in De Koningshof.

De KoningshofDe KoningshofUrk wil een visserijbeurs in de benen houden. Het afgelopen decennium organiseerde de Stichting Visserijdagen Urk een tweejaarlijkse beurs in een modern tentencomplex op ...,,Dus zijn we gaan zoeken naar oplossingen. We zijn natuurlijk niet voor niets begonnen. De bestaande grote nationale beurzen hebben de visserman nog minder te bieden dan toen wij hier begonnen met een eigen beurs.  En op vishandelsniveau is er elders genoeg te beleven. Wij vinden het in ieder geval de moeite waard om door te zetten, juist vanwege de economische tegenwind. Ook ons bestuurslid Lourens de Boer wil er als directielid van de VCU de schouders onder zetten, en de VCU richt met een keur aan partners daarom een eigen paviljoen in’’, schetst Ten Napel, in het dagelijks leven accountmanager bij de ABN-AMRO bank.

Heel blij is de organisatie met De Koningshof als locatie. ,,Ja, die heeft zeker uitstraling. Maar toch hebben we er voor gewaakt om het niet zo luxe te willen maken dat je er bij wijze van spreken niet met je schoenen doorheen durft. De wat chique naam van de beurs mag geen drempel zijn. Naast De Koningshof komen twee tenten, die aan elkaar worden verbonden. De beurs oogt wat compacter, maar op de keper beschouwd hebben we niet eens zoveel minder standhouders.’’

Terug naar de bron, betekent dat Holland Fisheries Event zich primair richt op de visserij. ,,Maar dat laat onverlet dat er zeker ruimte is voor leveranciers aan de visindustrie en maritieme wereld, en we zien gelukkig dat die ook present zijn. Er staat een diversiteit aan bedrijven op de beurs.’’

Met de Blue Port Urk, Kenniskringen, het InnovatieNetwerk, Berechja College, VCU en hoofdsponsor Flynth zijn leerzame programma’s opgesteld. ,,Echt interessant’’, aldus Kees ten Napel. ,,Kortom: iedereen met raakvlakken in de wereld van de vis is van harte welkom.’’

Openingstijden beurs
Donderdag 4 oktober     van 14.00 – 19.00 uur
Vrijdag 5 oktober van 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 6 oktober    van 09.00 – 16.00 uur

Het Holland Fisheries Event wil de visserijsector en het product vis promoten. Bedrijven en consumenten kijken er naar uit om elkaar te ontmoeten en de nieuwste innovaties te zien en daadwerkelijk te proeven. De gemeente Urk ontbreekt natuurlijk niet en organiseert donderdagavond 4 oktober van 19.00 tot 20.30 uur een netwerkbijeenkomst in De Koningshof. Tijdens deze gelegenheid voegt wethouder Ben Visser twee genomineerde kandidaten toe aan de ‘Orde van het Gouden Scholletje´.

Gedeputeerde Jan Nico Appelman van de provincie Flevoland opent het Holland Fisheries donderdagmorgen 4 oktober. Vooraf spreken Kees ten Napel (Stichting Visserijdagen), Auke Hoefnagel (hoofdsponsor Flynth) en Ben Visser (wethouder gemeente Urk). Tijd: 11.30 tot 12.00 uur.