Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Secretariaat voortaan in Zoetermeer

Het SFM is verhuisd

ZOETERMEER – Afgelopen maandag was de eerste werkdag van het secretariaat van het Sociaal Fonds voor de Maatschapsvisserij (SFM) in het nieuwe onderkomen in Zoetermeer. Na 28 jaar zijn secretariaat en medewerkers van het SFM helemaal los van het Productschap Vis en het Visserijcentrum in Rijswijk.

Het SFM-secretariaat houdt voortaan kantoor in het City House te Zoetermeer.Het SFM-secretariaat houdt voortaan kantoor in het City House te Zoetermeer.De lege verhuisdozen staan nog in de gang, maar verder zijn John Mooijman, Carla de Pauw, Sandra van ...De discussies en ontwikkelingen rond het wel of niet voortbestaan van het Productschap Vis gingen ook aan het SFM niet ongemerkt voorbij. Mooijman: ,,Voor het bestuur van het SFM en de medewerkers heeft vanaf het begin van deze discussie voorop gestaan dat de dagelijkse werkzaamheden ten behoeve van de leden van het SFM zo ongestoord mogelijk gedaan moeten kunnen worden.’’ Vorig jaar september besloot het SFM-bestuur om het personeel van het secretariaat, dat tot dan altijd officieel in dienst van het Productschap Vis was geweest, over te nemen. Dat ging ‘geruisloos’.

Een jaar na de loskoppeling van het PVis staat het SFM-secretariaat sinds deze week echt op eigen benen, in Zoetermeer. Bestuur en medewerkers hebben er alle vertrouwen in dat vanuit het nieuwe kantoor de dienstverlening aan de leden op een goede manier kan worden voortgezet. Naast het team in Zoetermeer beschikt het SFM nog over medisch adviseur Paul Wijffels en over ‘onze fulltimer op Urk’ Fekke van der Meulen.

Volgens Mooijman is er sprake van ‘een stabiele situatie’ bij het SFM. ,,We zitten prima bij onze herverzekeraar Aegon, en we hebben al tien jaar hetzelfde premieniveau!’ Hij dankt dat voor een deel aan de grote aandacht voor re-integratie, die vanaf 2003 goed is ingezet bij het SFM en vanaf volgend jaar nog meer invulling krijgt. ,,Niemand is er bij gebaat om thuis te zitten.’’  

Het nieuwe adres van het SFM: Engelandlaan 150, 2711 DW Zoetermeer. Het nieuwe telefoonnummer is 079-8700060.