Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Mini-symposium voor vissers en handelaren

NSFC informeert tijdens Vlaggetjesdag Urk

URK – Het North Sea Fish Center nodigt vissers en handelaren uit voor een mini-symposium op zaterdagmorgen 19 mei tijdens Vlaggetjesdag Urk in Het  Achterhuis op de haven. ,,Er moeten spijkers met koppen geslagen worden.’’

Op 19 mei is het de Dag van de Nederlandse Zeevisserij, oftewel Vlaggetjesdag, op Urk. Het NSFC is sub-sponsor van dit evenement en organiseert daarom een mini-symposium. Centraal staan de ontwikkelingen in en rond het NSFC. Op deze manier wil het NSFC handel en vissers met elkaar in contact brengen om zo met elkaar na te denken over de toekomst van de sector.

Vlaggetjesdag wordt aangegrepen door NSFC om de sector te laten zien hoe het er voor staat met het project. 2012 is het laatste projectjaar, dus er moeten spijkers met koppen geslagen worden. Het managementteam heeft een tweetal interessante sprekers uitgenodigd.

Duitse markt veroveren
Alexander Wever kent de Duitse markt op zijn duimpje. Sinds 1996 is hij werkzaam voor de grote Duitse retailers (Metra, Globus, Nordsee) en kent het klappen van de zweep. Hij staat bekend als de kenner van de Duitse vismarkt. Het NSFC is met Wever in zee gegaan om met het kwaliteitskeurmerk de Duitse markt terug te winnen. Schol moet weer op de kaart gezet worden, dat is de doelstelling. Het kwaliteitskeurmerk van het NSFC is daarin een belangrijk instrument.
De tweede spreker is Marc Oude Luttikhuis van Foodatelier, de ontwikkelaar van de scholburger. Hij komt een interessant verhaal vertellen over de vele kansen die product- en conceptontwikkeling de visindustrie kunnen bieden. En uiteraard doet hij verslag van de ervaringen met de scholburger tot nu toe. De scholburger is in de vorm van een pilot tot ieders tevredenheid getest bij Vitam-Catering. Natuurlijk, er zijn verbeterpuntjes, maar Vitam wil graag verder. Het NSFC onderzoekt momenteel de marktpotentie voor de scholburger in binnen- en buitenland.

Scholburger proeven
Het managementteam laat tevens een film zien waarin de werkzaamheden van het NSFC deels zijn vastgelegd. Het NSFC nodigt iedereen uit om naar Het Achterhuis te komen op de kop van het Urker haventerrein waar ook de festiviteiten plaatsvinden. De zaal is open om 9.45 uur, de bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 11.30 uur. Na afloop worden de aanwezigen uiteraard getrakteerd op de scholburger van het NSFC, en kan er genoten worden van de vele activiteiten in en rond de Urker haven.

Bezoekers worden geadviseerd tijdig naar Urk te komen (afslag 13). Er kan geparkeerd worden in de nabijheid van de Urker visafslag en het bedrijventerrein daarachter. Van daaruit rijden bussen om de bezoekers naar het haventerrein te brengen. Trek hier een kleine 20 minuten extra reistijd voor uit. Voor meer info: André de Vries, 06-22796712.