Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Maandagmorgen 14 mei

Den Blijker veilt eerste mei-schol

URK – Televisiekok Herman den Blijker veilt maandagmorgen 14 mei voor het goede doel het eerste kistje mei-schol in de mijnzaal van Visveiling Urk.

De veiling van het eerste kistje meischol is de opmaat naar Vlaggetjesdag Urk, die zaterdag 19 mei in combinatie met de nationale Dag van de Nederlandse Zeevisserij wordt georganiseerd.

De opbrengst gaat dit jaar naar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Tijdens de eerste veiling twee jaar terug op Urk werden de stoutste verwachtingen overtroffen en bracht de schol het enorme bedrag van 116.000 euro op. De grote vraag is nu of onder leiding van Den Blijker als bekende Nederlander een nieuw record in de boeken kan komen.

De veiling voor het goede doel vindt op de zogenaamde Amerikaanse wijze plaats. Iedereen betaalt mee, en de laatste bieder is de eigenaar. Bieders worden uitgenodigd zich voor de veiling in te schrijven. Meer info kan ingewonnen worden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.