Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nettendief op beelden vastgelegd

Bruse vissers controleren zelf

BRUINISSE – Oosterscheldevisser Henk Jumelet (BRU 37) heeft videobeelden van de diefstal van fuiken en staandwant in de Vluchthaven in Bruinisse op internet gezet. Een tot afgelopen woensdag nog onbekende man heeft in de nacht van zondag op maandag netwerk ter waarde van tweeduizend euro meegenomen.

Paling- en kreeftvisser Henk Jumelet aan de steiger waar zondagnacht een aantal fuiken en 200 meter staandwantnet werd gestolen. Paling- en kreeftvisser Henk Jumelet aan de steiger waar zondagnacht een aantal fuiken en 200 meter staandwantnet werd gestolen. De fuikenvissers in Bruinisse hebben al langer last ...De Bruse vissers hebben een beloning van 2.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Jumelet: ,,En schrijf er maar bij dat we op het water ook zelf gaan controleren. Fuiken en kubben worden weer illegaal gelicht en kapot gesneden.’’ Jumelet heeft aangifte gedaan bij de waterpolitie.

De beelden van de diefstal in de Vluchthaven zijn te zien op www.bru.nu (maandag 23 april).

Misdrijf laten zien
‘Ik vind dat je beelden van een misdrijf op internet mag zetten’. Het was een van de stellingen die Omroep Zeeland dagelijks via internet voorlegt. Van de ruim 1.500 Zeeuwen die afgelopen dinsdag op deze stelling reageerden was 93 procent het hier hartgrondig mee eens.