Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Vis Vitaal uit Haaksbergen

Verre ambassadeur

HAAKSBERGEN/SCHEVENINGEN - Vishandel Vis Vitaal uit Haaksbergen, aan de grens met Duitsland, is ambassadeur geworden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Vooralsnog is het Overijsselse Vis Vitaal de verste ambassadeur van de Scheveningse stichting die zich beijvert voor het meer op de kaart zetten van Noordzeevis.

Eigenaar René Gortemulder startte dertig jaar geleden als onbeschreven blad met zijn viswinkel toen het hem steeds meer begon te storen dat er geen visboer in het dorp zat en dat er nergens een fatsoenlijke portie kibbeling te krijgen was. Inmiddels heeft hij zichzelf alle kneepjes van het visdetaillisten-vak eigen gemaakt. Er zit volgens Gortemulder veel potentie in Noordzeevis. ,,Er is ook zoveel keus; van groot tot klein en van duur tot goedkoop. We gaan er steeds meer van verkopen.’’

Op de foto krijgt Gortemulder de bijhorende oorkonde uitgereikt van Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.