Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Visserijpartner

NetVisWerk doet mee aan Dutch Food Week

CULEMBORG - NetVISwerk is de visserijpartner voor de Dutch Food Week (DFW), die van 9 tot 16 oktober aanstaande wordt gehouden.

Vorige maand werd daartoe een overeenkomst getekend met de organisatie. 

De Dutch Food Week, die dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd, brengt ‘de positieve kracht van ons voedsel’ in beeld. In deze week delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren, tuinders en dus ook vissers, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid, het groene onderwijs en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.

Dor NetVISwerk wordt de nadruk gelegd op de kleinschalige kust- en binnenvisserij als leverancier van gezonde en duurzame streekproducten, een van de hoofdthema’s van deze DFW. Volgens voorzitter Albert Jan Maat van NetVISwerk zullen er onder meer filmpjes komen van binnenvissers en kleine kustvissers op de websites en de social media van DFW komen, en zal aan het partnerschap ook invulling gegeven worden met recepten met zoetwatervis en producten van de kustvisserijen. ,,De precieze invulling gaan we deze maand verder bepalen.’’

Bedrijven, organisaties, overheden en kennisinstellingen die op een of andere manier nog aan willen sluiten bij de DFW kunnen contact opnemen met de organisatie (www.dutchfoodweek.nl).