Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Diploma-uitreiking SW6 BBL op STC Campus Zuid-West

De visserij heeft de mannen nodig!

STELLENDAM – Groot feest vrijdagmiddag op de STC-locatie aan de Stellendamse binnenhaven. Negen van de twaalf studenten van de BBL-klas (werkend leren) kregen hun SW6-diploma’s aan de Campus Zuid-West uitgereikt. ,,Vanzelf ging dat niet, want de coronacrisis heeft het de kandidaten niet makkelijk gemaakt. STC doet niet aan coronadiploma’s, dat past niet bij een vakschool. In plaats daarvan werden extra lesweken geboekt om alle vereisten te examineren zoals we gewend zijn. Een prestatie waar de gediplomeerden trots op mogen zijn. De drie kandidaten die nog nét niet klaar zijn verwachten we in september te kunnen diplomeren. De sector heeft ze hard nodig!’’, zegt onderwijsmanager Cor van Wijngaarden.

Van links naar rechts met hun diploma’s: Maurice Pekaar (YE 76), Benjamin Blokland (GO 23), Richard Baas (ARM 15), Albert Kaptijn (NG 12), Arjan Meijer (OD 6), Bart-Jan Everse (YE 83), Jordi Sanderse (YE 44), Dennis Verschuure (YE 18) en Max de Koning (BRU 75).

Bart-Jan Everse en Dennis Verschuure hebben op locatie maatwerk gekregen, beide vissers hadden namelijk al een koopvaardijdiploma op hoger niveau. Van Wijngaarden: ,,Als STC zijn we gespecialiseerd in maatwerk, met name in de cursussen voor het grootvaarbewijs.’’

Komend schooljaar gaat er opnieuw een BBL-klas SW6 van start, aanmelden daarvoor en ook voor maatwerk kan nog tot eind september. De eerste lesweek start in week 37.