Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Met Zeeuwse subsidie

Nieuwe haspelmachine voor Westvoorn Vlissingen

VLISSINGEN – De Zeeuwse gedeputeerde Jo-Annes de Bat heeft bij Coöperatie Westvoorn Vlissingen een nieuwe haspelmachine officieel in gebruik genomen. De nieuwe machine is geschikt om flyshooters en boomkorkotters optimaal te bedienen.

Volgens (mede-)ontwerper Kevin Lokker van Coöperatie Westvoorn in Stellendam is deze haspelmachine uniek in z’n soort. Nieuwere technieken op het gebied van veiligheid, sneller wisselen en onder kracht opwinden zijn in deze machine optimaal ingebouwd. 

De investering is vooral gedaan om de toenemende aanwezigheid van flyshooters in Vlissingen van dienst te kunnen zijn. ,,Deze machine met een haspelcapaciteit van 1.350 meter komt ook de kwaliteit van de touwen ten goede’’, aldus Lokker A.zn.

De haspelmachine werd ontwikkeld in samenwerking met Oosters Metaal en Sperling Engineering in Stellendam. De provincie Zeeland heeft een subsidiebedrag van 8.670 euro verleend.

Op de foto boven de medewerkers Leanne de Vos-Meulmeester, Sjaak Paardekoper, Patrick Jobse en de bestuursleden Cornelis Melissant, Cas Caljouw, Kees Sperling met op de voorgrond gedeputeerde Jo-Annes de Bat die het lint van de haspelmachine doorknipt. (Foto’s: Kees van Dijke)