Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Door Luyt gebouwde Brits bokker in de prijzen

BM 100: New boat of the year

DEN OEVER/BRIXHAM - De BM 100 ‘Georgina of Ladram’ van rederij Waterdance Ltd heeft de Fishing News Award gewonnen in de Britse verkiezing van ‘new boat of the year 2021’. De shortlist in de categorie nieuwe demersale vissersvaartuigen bestond uit zeven schepen. Naast de BM 100 waren dat de K 373, SS 118, BF 800, BF 19, LK 253 en FR 243, bijna allemaal twinriggers.

De BM 100 ‘Georgina of Ladram’, die vorig jaar juni door LUYT BV in Den Oever werd opgeleverd, is de eerste nieuwe boomkorkotter sinds dertig jaar voor de Engelse vloot. Met een lengte van 35,25 meter en een breedte van 8,70 m is de Georgina of Ladram qua afmetingen ook de grootste boomkorkotter van Brixham. Als hoofdaannemer was LUYT verantwoordelijk voor het complete nieuwbouwtraject: van ontwerp, cascobouw, afbouw tot en met inbedrijfstelling en oplevering. Het ontwerp van de BM 100 is in eigen beheer ontwikkeld en uitgewerkt in samenwerking met Marimecs Marine Design & Engineering. Het schip is -natuurlijk- uitgerust met een elektrisch aangedreven 10-trommel vislier van eigen Wieringer fabricaat, een schroef en tunnel van 3,2 m en een 1.000 pk ABC-hoofdmotor. Werfdirecteur Jacoline Luijt is uiteraard enorm trots op de Britse waardering.

De Fishing News Awards in maar liefst vijftien categoriën zijn een erkenning voor collectieve prestaties, innovaties en successen van de commerciële visserij-industrie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De inspanningen van vissers/rederijen, scheepsbouwers, havenpersoneel, visverwerkers, viswinkels, productfabrikanten en servicebedrijven binnen de visserij-industrie worden met deze verkiezing gevierd.

(Foto: Flying Focus)