Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Promotiecampagne tafeloesters

Zeeuwse oesters ook in het zomerseizoen

YERSEKE – Traditioneel begint het oesterseizoen half september. Sinds vijf jaar wordt er in de strijd tegen de oesterboorder op de Oosterschelde los van de bodem op tafels gekweekt en is er ook de Zeeuwse zomeroester. Zomeroesters ofwel tafeloesters zijn triploïde oesters, melkvrij dus.

De Nederlandse Oestervereniging is deze week bij het begin van het zomerseizoen een promotiecampagne opgestart. ,,Vandaag geoogst, morgen op het bord’’, presenteert voorzitter Kees van Beveren de zomeroester.

Zo’n tien van de oesterkwekers hebben op de Yerseke Bank, het Tweede Plaatje, de Hooge Kraaier en de Prinsenplaat tafels uitgezet. Kweker Maurice Boone (YE 155): ,,Voorheen waren er in de zomermaanden alleen Franse oesters op de markt. Nu merken we een stijgende vraag naar off bottom oesters in de zomer. Lekker op de barbecue laten pruttelen in het eigen vocht. Heerlijk.’’

Voor wie niets wil missen: volg Zeeuwse Oesters op Instagram, Facebook of kijk op de website www.zeeuwseoesters.nl/recepten