Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Voorzitter Andre Rouvoet dankbaar voor erkenning

Eerste vaatjes Hollandse Nieuwe naar vaccinatiemedewekers GGD

DEN HAAG – Sinds woensdag is de Hollandse Nieuwe weer volop in het land verkrijgbaar. Dinsdagmiddag werd het eerste vaatje aangeboden aan André Rouvoet, voorzitter van de GGD GHOR Nederland. Als blijk van waardering voor het vaccineren tegen het coronavirus.

Bij de vaccinatielocatie Haaglanden luidde het Nederlands Visbureau hiermee én met het aanbieden van vele Hollandse Nieuwe aan de vaccinatiemedewerkers de start van het nieuwe haringseizoen in.

,,Met trots neem ik graag het eerste vaatje haring in ontvangst namens alle medewerkers die in deze periode bij de GGD’en een onmisbare bijdrage leveren in de bestrijding van dit virus. Dank voor deze mooie en bijzondere erkenning voor ons werk’’, sprak Rouvoet.

Niet alleen Rouvoet ontving de Hollandse Nieuwe, maar ook de vaccinatiemedewerkers op verschillende locaties in het land werden getrakteerd. Voor de spreiding organiseerde het Visbureau ook in Dalfsen (GGD IJsselland) en Venlo-Blerick (Veiligheidsregio Limburg-Noord) korte persevents.

Het uitdelen van de Hollandse Nieuwe aan vaccinatiemedewerkers vervangt de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. ,,Die veiling kon voor de tweede maal op rij vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. We hebben ons natuurlijk afgevraagd wat we dan doen om Hollandse Nieuwe te introduceren. Vorig jaar werd het eerste vaatje Hollandse Nieuwe symbolisch uitgereikt aan Ernst Kuipers en Diederik Gommers als gebaar van dank voor de hardwerkende IC-medewerkers. Nu we ons in Nederland volop in de vaccinatiefase bevinden in deze coronatijd, is de GGD een logische keuze’’, zegt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau.

Haringdeskundige Peter Koelewijn gaf in Den Haag als eerste een oordeel over de haring - de vangst van 2021 is opnieuw een gezonde, romige en vette haring – waarna het vaatje met de inhoud werd geschonken.De malse maatjesharing is al vroeg in voldoende mate beschikbaar en wordt deze weken aangeland in Noorwegen, Denemarken en Schotland en daar verwerkt voor de Nederlands handel.