Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Met hulp van beroepsvissers

Grootschalige uitzet pootaal

MIJDRECHT – Beroepsvissers hebben de afgelopen weken een half miljoen pootaaltjes uitgezet. De grootschalige uitzet onder de paraplu van Stichting DUPAN en in opdracht van het ministerie van LNV vond plaats in vier provincies.

De meeste pootaal – 271.416 stuks – werd door vader en zoon Frans Komen (UK 7) uitgezet in het Zwarte Meer. In de Friese boezem werden door alle twaalf Friese beroepsbinnenvissers 123.980 pootaaltjes uitgezet. In het Amstelmeer waren Rinke Blok en Jaap Buitenhuis betrokken bij de uitzet van 67.016 pootaaltjes en in de Kromme Mijdrecht hielp Freerk Visserman (Heeg) zijn collega Martin van Wettum met het tellen en uitzetten van 10.052 glasaaltjes.

Vorig week zaterdag werd in Grafhorst en Genemuiden pootaal uitgezet, circa 12.500 stuks. Eerder dit jaar werden al 2,5 miljoen glasaaltjes uitgezet.

70.000 knelpunten

Kennisorganisatie Ravon heeft in Nederland de afgelopen twee jaar meer dan 70.000 knelpunten voor paling in kaart gebracht. Op donderdag 24 juni reiken Stichting Ravon, de Good Fish Foundation en de World Fish Migration Foundation de Power to the Paling Prijs uit aan de waterbeheerder die het beste scoort om het leefgebied voor de paling te ontsluiten en knelpunten op te lossen.

<p>H Vader en zoon Frans Komen zetten samen met kennis Henk Nijland de meeste pootaaltjes uit op het Zwarte Meer tussen de Noordoostpolder en Overijssel. Er gingen 162 dozen aan boord.</p>

H Vader en zoon Frans Komen zetten samen met kennis Henk Nijland de meeste pootaaltjes uit op het Zwarte Meer tussen de Noordoostpolder en Overijssel. Er gingen 162 dozen aan ...