Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Sea Fresh

Vierde uitbreidingsfase

URK – Sea Fresh is gestart met een volgende uitbreiding, de vierde uitbreiding in tien jaar tijd. De oude schuur van voormalig bouwbedrijf Kapitein is gesloopt en maakt plaats voor een nieuwe (verbindings)hal om de verwerking- en verpakkingsafdeling verder op te schalen. Vorige week is begonnen met heien, (groot)moeder Ras sloeg donderdag symbolisch de eerste paal in de grond.

Een jaar geleden werd de uitbreiding – onder andere met nieuwe dockshelters - van het voormalige pand van ‘Korf Vis’ aan de achterzijde afgerond. Nu wordt deze verbonden. De totale productiefaciliteit wordt hiermee circa 7.000 vierkante meter.

Op een steenworp afstand van het bedrijf heeft Sea Fresh ook een kavel van ruim 1.100 vierkante meter op de hoek Stortemelk/Westgat aangekocht. Voorlopig voor opslag. Zodra er voldoende stroom voor het Urker industrieterrein beschikbaar is wordt dit verder ontwikkeld.