Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Port of Harlingen

Communicatieprijs naar P 224

HARLINGEN - De P224 ‘Miranda’ heeft de eerste Port of Harlingen Communicatieprijs gewonnen. Schipper Nico Gort nam de prijs in ontvangst.

Port of Harlingen wil goed en bijtijds communiceren stimuleren. Havenbeambte (en voormalig visserman) Andries Koornstra: ,,Nico Gort verdient deze prijs voor zijn vroege en correcte aanmeldingen, annuleringen, reserveringen en het melden van eventuele bijzonderheden. Als havenbeambten kunnen we deze informatie goed gebruiken bij het maken van onze weekendplanning. Maar ook andere organisaties, zoals de vislossers, zijn van deze informatie afhankelijk.”

Het melden door kotters is al jaren verplicht. Veel schippers houden zich goed aan de meldplicht. Maar het kan nog beter. “Het moet vooral eerder’’, legt Koornstra uit. ,,We gaan een spannende tijd tegemoet met de aanleg van de nieuwe steiger. Door de werkzaamheden is er minder plek in de haven. Als we op tijd weten welke schepen er komen, kunnen we een goede planning maken en ruimtegebrek aan de steiger proberen te voorkomen.”

De beker is beschikbaar gesteld door Vislosservice Urk.

(Foto: Joachim de Ruijter)