Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Aankoop multifunctionele VLI 7

Robin Dekker op eigen benen

VLISSINGEN/STELLENDAM - Na twaalf jaar voor Jaczon te hebben gevaren met de SCH 45 gaat Robin Dekker (31) uit Oude Tonge op eigen benen verder. Hij neemt de VLI 7 van Wim Schroevers over.

De Zeeuwse Eurokotter heeft vorig jaar niet gevist en is afgelopen zaterdagmorgen samen met voormalig schipper John van Belzen vanuit Vlissingen overgevaren naar de nieuwe thuishaven Stellendam. Daar gaan de pulslieren van boord, volgt een opfrisbeurt en wordt de kotter omgenummerd (Stellendam of Ouddorp). Er is maandenlang onderhandeld vooraf aan de transactie, de formele overdracht volgt nog.

Vorige week vrijdag werd het koopcontract ondertekend nadat Dekker gelost had in Lauwersoog na een tongreis boven de Waddeneilanden. ,,Schone bestekken daar met weinig onkosten. Dat is ook onze toekomst waar we op focussen, maar we kunnen er alle kanten mee op. Ook op garnalen of met de borden. We hebben er alle vertrouwen in, want slechter dan het nu is kan het niet worden. Ik kijk al heel lang goed om me heen om voor mezelf te beginnen, en dit is wat ik wil. Een Eurokotter is voor mij de basis, daarmee ben ik opgegroeid. Toen ik nog op de visserijschool zag keek ik mijn ogen uit aan boord van de TX 45 van Cor Daalder. Daar was ik helemaal hoteldebotel van, en beschouw het als een voorrecht dat ik op die kotter onder Schevenings nummer zo lang heb mogen schipperen. De VLI 7 ligt nog iets vlotter, en daarmee hopen we ons voordeel te kunnen doen’’, zegt Dekker.

John Caljouw wordt de nieuwe schipper op de SCH 45 en de komende weken ingewerkt door Dekker. Een deel van de bemanning stapt straks bij Dekker over.

(Foto: Ronald Ribbe)