Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Na dik drie jaar bordenvisser nu weer flyshooten

Eerste visreis nieuwe BL 936072

STELLENDAM - De BL 936072 ‘Madeleine’ is afgelopen dinsdag vertrokken uit Stellendam voor de eerste visreis. De nieuwe flyshooter/twinrigger/bordenvisser voor de familie T. de Boer & Zn. is de vierde in de Padmos-reeks waarvan ook de vorig jaar in de vaart gekomen UK 124, UK 135 en GY 127 deel uitmaken, en vervangt de BL 788028 ‘Saint Nicolas’. Met die bordenvisser, die nu voor de kant in Boulogne ligt, is nog tot eind vorige week gevist. De bemanning, inclusief de twee Franse routiniers, is bijna een op een overgestapt op de ‘Madeleine’. Het nieuwe schip is op wat kleine puntje na identiek aan de UK 124. Een van de verschillen: de BL 936072 mist achterop de nissen voor de borden.

Woensdag kon het vissen daadwerkelijk aanvangen. ,,Schip een beetje leren kennen, maar alles houdt zich goed en draait goed. Dus nu hopen op een visserijtje’’, meldt schipper De Boer vanaf de visgronden in Het Kanaal. Na drieeneenhalf jaar bordenvisser met de ‘Saint Nicolas’ gaat hij nu weer flyshooten.

Op de foto boven komt de ‘Madeleine’ bij een proefvaart de MDV 2 tegen, die op weg was naar Stellendam voor een dokbeurt. Op de bemanningsfoto van links naar rechts machinist Jan Hakvoort, Harmen de Boer, schipper Teunis de Boer, Johannes Romkes, Loïc Ramet en Mathieu Fait.