Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Uniek voor VCU Maritime

Drie nieuwe Franse flyshooters ingetuigd

URK/BOULOGNE – VCU Maritime heeft vorige week drie Franse nieuwbouwers volledig opgetuigd voor de flyshootvisserij.

In Boulogne-sur-Mer werden eerst de BL 936145 ‘Le Crotellois’ en DP 936192 ‘Ludovic Geoffray’ visklaar gemaakt, waarbij het VCU-team (Jaap Ekkelenkamp, Jan Bakker, Tiemen Weerstand en Jacob van Veen) werd geholpen door Harmen de Boer van SAS Armement Boulonnais, het Franse partnerbedrijf van rederij T. de Boer & Zn.

De twee 24,99 meter lange zusterschepen zijn gebouwd bij de werf Socarenam in Boulogne, afgelopen woensdag en donderdag was een VCU-vertegenwoordiging mee tijdens het proefvissen.

De Urker Visserijcoöperatie voorzag de Fransmannen van VCU-CombiRope, flyshootnetten inclusief voorlopers en knippels, diverse thuishalers en reservemateriaal. Ook werden Dynice-vislijnen voor de bordentrawl onder voorspanning opgedraaid.

,,We willen de schippers Daniel Desmaret en Jean Roult bedanken voor de mooie opdrachten. We hopen met dit project ook meer draagvlak te krijgen voor onze Nederlandse flyshooters in Frankrijk’’, zegt Albert Hartman van de VCU.

In Stellendam werd daarna bij hoofdaannemer Padmos de nieuwe BL 936702 ‘Madeleine’ voor SAS Armement Boulonnais/De Boer opgetuigd. Schipper Teunis de Boer en bemanning waren afgelopen week aan het proefvissen.

Albert Hartman: ,,Ook voor ons een uniek gebeuren om in één week tijd drie nieuwe flyshooters visklaar te maken!’’