Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Vlaamse generaties bij tewaterlating in Rotterdam

Z 483 ‘Jasmine’ voor afbouw naar Padmos

ROTTERDAM – Vier Vlaamse generaties woonden vorige week donderdagmorgen de feestelijke tewaterlating bij van de Z 483 ‘Jasmine’.

De Z 483 is de eerste van vijf nieuwe 38 meter lange Belgische boomkorkotters, waarvan twee casco’s door CSR in Rotterdam worden gebouwd en bij hoofdaannemer Machinefabriek Padmos worden afgebouwd. Het is lang geleden dat zulke grote kottercasco's in Nederland werden gebouwd.

Het fraai vormgegeven vaartuig met een 4 meter grote schroef en zichtbaar zware blokkiel werd op een dieplader uit de bouwhal gereden en door twee grote kranen opgetild. Na de tewaterlating ging het tussen de Kotug-sleepboten ‘Borkum’ en ‘Adriaan’ binnendoor op weg naar Padmos in Stellendam.

Reder Dany Vlietinck uit Knokke-Heist had zijn moeder, zussen, zoon en dochter en kleinkinderen meegenomen voor de happening.

Op de foto staat Dany Vlietinck samen met kleinzoon Juul op de armen en rechts van hem dochter Jasmine (werkzaam bij de Rederscentrale), schoonzoon Jason Savels (Z 53) en echtgenote Sandra Van Torre. Links staan zoon Jens (machinist) met kleinzoon Jens, schoondochter Aiky Bulteel, de zussen Nathalie en Kathleen Vlietinck, moeder Anna Rappé en zwager Frederick Slabbink.

(Foto’s: Pedro Rappé, Walter van Harberden, Frits Loomeijer en Ronnie Hameeteman)