Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Tien nieuwe kalenders Flying Focus

Luchtfoto’s voor liefhebbers

TEXEL – Het maritieme luchtfotobedrijf Flying Focus heeft weer nieuwe edities van tien verschillende kalenders. Grootst gemene deler zoals altijd: water!

Herman IJsseling van Flying Focus begon in 1993 met twee kalenders voor het jaar 1994, de Visserij- en de Scheepvaartkalender. Deze twee populaire kalenders zitten nog steeds in het assortiment en behoren nog steeds tot de toppers. Maar is er wel veel ‘concurrentie’ bij gekomen.

Er is voor het jaar 2021 keuze uit maar liefst tien verschillende edities. Naast de twee oer-kalenders zijn dat de Wadden-, Texel-, Binnenvaart- , Offshore-, Galewarning- , Lighthouse- en Tug&Workboat-kalender en, nieuw in het assortiment, de Zeelandkalender.

IJsseling vliegt veel in Zeeuwse wateren en landt er ook regelmatig. ,,Een fotogenieke provincie, en heel rijk aan water. Want water is natuurlijk wel het gemeenschappelijk onderwerp van al mijn kalenders’’, aldus IJsseling, die alvast verklapt dat er voor 2022 nog een paar kalenders bij zullen komen voor zijn publiek van liefhebbers. De Zeeuwse kalender bevat fraaie foto's van onder andere Zierikzee, Yerseke, Vlissingen, Oosterschelde en Grevelingen.

Vrijwel alle foto’s worden gemaakt boven de Noordzee. De populaire Lighthouse-kalender is verreweg het meest internationaal, met foto’s van vuurtorens uit heel Noordwest-Europa. Op de cover staat Longships Lighthouse op een rotspuntje in het uiterste zuidwesten van Engeland.

De kalenders zijn allemaal uitgevoerd met twaalf maandbladen, grote foto’s en begeleidende teksten in de Nederlandse en Engelse of Duitse taal. Het formaat is 30 bij 38 centimeter. De winkelprijs is 18,50 euro, maar bij aanschaf van vijf of meer exemplaren geldt een interessante korting.

Alle producten zijn te bekijken en te bestellen via www.flyingfocus.nl.

20212021