Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Viswinkel Ru-vis

Nederlandse primeur met Fish Pick-up

LEUSDEN - Viswinkel Ru-vis in Leusden heeft als eerste versspecialist in Nederland een gekoelde Pick-up geopend waar klanten 24/7 hun webshopbestellingen kunnen afhalen.

Het concept is bedacht door een Belgische slager. Karel van den Heuvel van webshopbouwer Graaggedaan.nl tipte ondernemers Ruud van Diermen en Henrik Pieter de Graaf.

Van Diermen: ,,Karel weet dat wij continu op zoek zijn naar nieuwe kansen. Hij adviseerde om een keer in België te gaan kijken bij de bedenker van het concept, die in Vlaanderen opereert onder de naam Versbox. Dat hebben we gedaan en we waren direct laaiend enthousiast.”

Dat klinkt mooi, maar hoe werkt dat nu precies? De Graaf legt uit: ,,Een consument plaatst een order in onze nieuwe webshop, betaalt en geeft aan hoe laat hij zijn bestelling wil ophalen in de Fish Pick-up. Zodra de bestelling gereed is, plaatsen we deze in een van de 22 gekoelde vakken. Daarna versturen we een unieke code naar de klant. Als hij deze intoetst bij de Fish Pick-up gaat zijn eigen vak open en kan hij zijn bestelling meenemen. Heel eenvoudig!”

De Fish Pick-up biedt een groot aantal voordelen. Van den Heuvel: ,,Je bent plots 24/7 geopend, want ook buiten de openingstijden van de winkel kun je klanten bedienen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die liever niet in de rij bij de verswinkel gaat staan. Je spreidt hiermee de bezoekersdruk. Dat is zeker ook in deze coronatijd een relevant voordeel.”