Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Merken Haasnoot Vis, Neptunus en Polaris

Vrolijk neemt vistak van Haasnoot over

IJMUIDEN/KATWIJK – Cornelis Vrolijk heeft de aandelen van Haasnoot Vis en Neptunus Seafood overgenomen. De overgenomen bedrijven zijn gevestigd in Katwijk en Enschede. De broers Martin en Kees Haasnoot blijven werkzaam in de organisatie.

Voor Cornelis Vrolijk betekent de overname van deze in haring gespecialiseerde visverwerkende bedrijven een mooie aanvulling op de bestaande activiteiten, een versterking van de positie in de visketen en een verdere ontwikkeling van de ‘van schip naar schap-strategie’ van het concern. Cornelis Vrolijk verwacht met de overname ook ‘schaalvoordelen’ te behalen.

In Katwijk en Enschede zijn Haasnoot Vis en Neptunus innovatief bezig met het ontwikkelen van nieuwe haring- en visproducten, waarmee een goede positie op de Duitse, Belgische en Nederlandse markt is verworven. Per saldo gaan al deze haring- en visactiviteiten van de Haasnoot Food Family naar Cornelis Vrolijk, met de merken Haasnoot Vis, Neptunus en Polaris. ,,We zijn er blij mee, en we gaan vol energie mee met deze mooie ontwikkeling'', zegt Martin Haasnoot, mede namens broer Kees. ,,Met de mogelijkheden binnen Cornelis Vrolijk kunnen we onze positie in de consumentenmarkt verder uitbouwen.''

De ‘units’ 1BITEfoods, opererend vanuit Katwijk, Almelo en De Meern, en het transportbedrijf D. Parlevliet & Zn. vallen niet onder de overname en blijven onderdeel van de Haasnoot Food Family.

Families

Cornelis Vrolijk en Haasnoot Food Family zijn beide familiebedrijven, waarvan de geschiedenissen teruggaan tot respectievelijk 1880 en 1904. Inclusief partnerships werken er wereldwijd inmiddels ruim 2.000 mensen wereldwijd bij het rederij-, visverwerkings- en vishandelsconcern Cornelis Vrolijk.

Het huidige Haasnoot werd in 1950 mede opgericht door wijlen Cor Haasnoot, de vader van Martin en Kees. De firma had lange tijd ook kotters in de vaart.