Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Hoge voedselveiligheidsnorm

Afslag Harlingen wil aan de top

HARLINGEN – Visveiling Urk-locatie Harlingen is als eerste garnalenafslag FSSC22000 gecertificeerd. Het certificaat is afgegeven door BSI.

Locatiemanager Peter Hovius is de initiatiefnemer binnen Visveiling Urk. ,,De handel moet voldoen aan hoge normen, en wij als afslag willen mee op dat niveau. HQS heeft ons FSSC22000 geadviseerd.’’

FSSC22000 is een wereldwijd hoogstaande voedselveiligheidsnorm die terrein wint op de bekende normeringen BRC (Brits) en IFS (Duits), zegt Jan Hakvoort van Hakvoort Quality Service. Hakvoort is adviseur van de visafslagen. ,,De certificering geeft vertrouwen aan partners verderop in de garnalenketen en heeft daarmee toegevoegde waarde’’, aldus Hakvoort. In de norm zijn vergaande hygiëne-eisen, schoonmaakplannen, ongediertebestrijding, productveiligheid, toegangscontrole en het tegengaan van foodfraude verankerd.

Afslagdirecteur Teun Visser zegt dat de Harlinger garnalenafslag aan de top wil staan en daarom al jarenlang investeert in kwaliteit en hygiëne.