Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Doop nieuwe trawler France Pélagique eind deze maand in Frankrijk

CC 919999 ‘Scombrus’ in vol bedrijf

IJMUIDEN – Het officieel in de vaart komen is gepland voor het eind van deze maand, maar de nieuwe vriestrawler CC 919999 ‘Scombrus’ is al vol in bedrijf. Eind juli kwam de volledig Franse bemanning in IJmuiden aan boord, en na testen vertrok het schip van dochtermaatschappij France Pélagique van rederij Cornelis Vrolijk begin augustus voor de eerste visreis richting de haringgronden rond de Shetlands.

Die eerste visreis, die in het teken stond van het inbedrijfstellen van de vangstverwerkingsinstallatie, is volgens de rederij naar tevredenheid verlopen. De vangst is vorige week gelost in IJmuiden, afgelopen dinsdag ging de trawler weer uit en inmiddels vist de ‘Scombrus’ weer op haring, met aan boord nog steeds enkele monteurs van de IJslandse hoofdleverancier Skaginn.

De vangst van deze reis, wat de laatste van dit haringseizoen zal zijn, wordt ook gelost in IJmuiden. Daarna zal de nieuwe Franse vriestrawler vertrekken naar de officiële thuishaven Concarneau, om daar gedoopt te worden.

De CC 919999 ‘Scombrus’ heeft een lengte over alles van 81,40 meter en is 17,50 meter breed. Meer informatie over deze nieuwste aanwinst voor de Franse vloot en de PFA-vloot in een volgende Visserijnieuws.

Flying Focus fotografeerde de trawler aan het eind van de eerste vis reis in de aanloop naar IJmuiden.