Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Lucas Kramer uit Urk versterkt visteam

Aandacht voor vis bij Driessen Food

BUNNIK – Driessen Food levert een compleet pakket versproducten. Ambacht, kwaliteit en elkaar inspireren staan centraal, zeker ook bij de vis.

De geschiedenis van het familiebedrijf gaat terug tot 1899. Vis zit pas sinds 2009 in het pakket, en een aantal jaren geleden is Driessen Food ‘zelfstandig’ doorgegaan met vis. ,,We doen ons eigen inkoop op de visafslagen in Nederland, België en Denemarken, laten de vis brengen door De Koeijer en hebben sinds 2012 een eigen visverwerking op de locatie Utrecht’’, vertelt directeur-eigenaar Christiaan Driessen.

Afnemers zijn met name te vinden in de horeca, de internationale cruisevaart, luchtvaart en maaltijdboxleveranciers.

Naast de vis van de afslag heeft Driessen Food de beschikking over een zoetwaterleefbak voor rivierkreeftjes en een homaria voor levende kreeften uit Canada, Europa en de Oosterschelde.

Elke versgroep heeft zijn eigen specialisten. ,,Onze visspecialisten zijn ervaren in het schoonmaken, fileren en portioneren van alle vissoorten en leveren hierbij maatwerk.’’ Vis is volgens Driessen in die zin bijzonder dat klanten vaak extra informatie willen over de oorsprong en het gebruik.

Met name hiervoor heeft de visafdeling deze maand versterking gekregen van Lucas Kramer uit Urk. ,,Met de komst van Lucas kunnen we actiever onze klanten benaderen, inspireren en adviseren over het gebruik van de juiste vis, passend bij de menukaart van de klant. We verwachten daarmee een groei binnen deze productgroep.”

Driessen Food is in 121 jaar uitgegroeid tot een bedrijf met momenteel 180 werknemers, die er alles aan doen om de klant te ontzorgen. Vanuit de drie locaties (Bunnik, Utrecht en Tilburg) worden die klanten beleverd met een compleet verspakket aan vis, vlees/wild, aardappelen/groente/fruit (AGF) en zuivel.

Daarnaast biedt Driessen Food met ‘Christoffels’ een lijn convenience-producten aan om de kok in de keuken zoveel mogelijk te ontzorgen.