Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Audiotour via app ingesproken door vissersvrouw

Wandeltour haven Lauwersoog

LAUWERSOOG – Lauwersoog is dankzij de visserij een toeristische hotspot. De Groninger gedeputeerde Henk Staghouwer opende er afgelopen maand de audiotour ‘Haventour Lauwersoog’, een bord met de start voor een 5 kilometer lange wandelroute. De route is gemaakt door ’t Ailand Lauwersoog en Waddengoud en vertelt de wandelaar alles over de haven Lauwersoog en al het lekkers uit zee.

De route loop je met de app izi.Travel. Via de Appstore (iPhone/iPad) en Google Playstore (Android) kun je deze app gratis downloaden. Zoek in de app op ‘Haventour Lauwersoog’ om de route te vinden. Op dertig locaties op de haven vertelt vissersvrouw Barbara Rodenburg-Geertsema allerlei weetjes over de schepen, de mensen, de visserij, de historie en de natuur van de visserijhaven Lauwersoog.De route is onderdeel van het project foodroutes, waarmee Waddengoud samen met lokale ondernemers wandel- en fietsroutes ontwikkelt in het kustgebied van Groningen. Thema’s van deze routes zijn streekproducten, visserij en/of natuur. Eerder werd al de Foodwalk ‘Tussen Den Andel en Warffum’ gelanceerd. De routes zijn te vinden op www.waddenfoodroutes.nl.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, die een bijdrage heeft geleverd via de subsidieregeling ‘Toeristische themaroutes’.

Foto Frank Dankmeijer/Waddengoud