Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
UK 148 Lunar van Quotter naar Ekofish Group

PD 105 terug naar de werf

SCHEVENINGEN - De bemanning van de nieuwe PD 105 'Turma Nova' gaat over anderhalve week naar zee. Maar niet met de PD 105. De door Maaskant voor de Ekofish Group gebouwde twinrigger/flyshooter gaat terug naar de werf.

Net als de eind vorig jaar in de vaart gekomen UK 205 'Spes Nova' zit de PD 105 vol met innovaties, zoals een hybride voortstuwingssysteem. Nadat de PD 105 de afgelopen maand op Scheveningen heeft gelegen om het nieuwe schip operationeel te krijgen lijkt duidelijk dat het vooralsnog niet aan de verwachtingen voldoet. Afgelopen woensdag werd de PD 105 klaargemaakt voor vertrek richting Maaskant Stellendam. Maaskant en de Ekofish Group komen volgende week met een gezamenlijk commentaar.

De Ekofish Group heeft nu de UK 148 van Quotter gekocht. De bokker/twinrigger maakt na deze week nog een reis voor de huidige eigenaar en wordt dan overgedragen aan Ekofish. De ruim 43 meter lange ‘Concordia-kotter’ van bouwjaar 1997 is de voormalige KW 42, die in 2013 door Quotter werd overgenomen.

Quotter-directeur Pieter Louw van Slooten: ,,Wij oriënteren ons op nieuwbouw. Met het oog daarop hebben we eerder dit jaar ook onze UK 151 verkocht. En hoewel door de corona-crisis alles behoorlijk vertraagd is zetten we wel door met onze plannen.’’ Momenteel telt de vloot van Quotter vijf eenheden: UK 147, UK 149, UK 150, UK 152 en UK 153.