Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Grootste schelpdierbedrijf van Nederland

Roem en P&D gaan samen

YERSEKE - Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse (P&D) gaan verder als één bedrijf. De bekende merken Zeeland’s Roem en Prins & Dingemanse blijven bestaan.

Door het samengaan van deze twee gerenommeerde schelpdierbedrijven uit Yerseke ontstaat naar eigen zeggen het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.

Johan Lacor wordt algemeen directeur van de combinatie onder de vlag van Roem van Yerseke: ,,Met het samenvoegen van de productielocaties, de mossel- en oesterkwekerijen in Nederland en Duitsland en de merken hebben wij nu een sterke troef.” Jan Prins van P&D vult aan: ,,Dit is voor ons een groot voordeel als het gaat om de beschikbaarheid van natuurproducten en de constante kwaliteit daarvan.”

Beiden zijn van de opvolgende generatie van bedrijven die sterk geworteld zijn in Yerseke en verbonden aan de Oosterschelde, en waar tradities hand in hand gaan met pionieren in bijvoorbeeld mzi’s en het opkweken van oesterbroed in schelpdier-hatchery’s. Ook garnalen spelen een belangrijke rol in het assortiment.