Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Flyshooter SL 45 ‘Stellar’ naast bokker SL 42 ‘Jan Cornelis III’

Nieuwe stap en uitbreiding Brinkman

STELLENDAM – Sjaak Brinkman breidde afgelopen voorjaar zijn visserijbedrijf uit van één naar twee kotters. Naast de bokker SL 42 heeft hij nu ook de flyshooter SL 45 in de vaart. De complete bemanning van de SL 42 met de schippers Jaap Sperling en Piet Tanis is deze maand aan boord van de SL 45 gestapt.

,,Tijdens de antipulslobby hebben we via verkoopmakelaar Cees de Jong de Kanaalvergunning van de IJM 8 overgenomen, zodat we indien nodig de bakens zouden kunnen verzetten. Eind vorig jaar kwam de vraag van De Jong voorbij of we die vergunning nog langer op de plank wilden laten liggen, of dat we interesse hadden in aankoop van de UK 151. Zo zijn we in gesprek geraakt met Quotter en hebben de knoop doorgehakt. Het komt zogezegd op je pad. Voor ons is het een hele nieuwe stap met flyshootvisserij. Ook voor de bemanning. De komende maanden is het nog veel proberen om alles onder controle te krijgen, hopelijk kunnen we in het nieuwe Kanaalseizoen na de zomer meekomen'', zegt Brinkman.

Maandag 4 mei was de SL 45 ‘Stellar’ van de eerste reis in Scheveningen aan de markt. Vorige week donderdag liep de flyshooter Oostende weer binnen vanwege lierproblemen.

Op de boomkorkotter SL 42 schippert sinds begin dit jaar Robbie van Belzen, die een eigen bemanning meebracht. Sinds de pulsvergunning vorig jaar werd ingetrokken wordt er voornamelijk in de noord gevist. Elke week zijn twee van de acht bemanningsleden thuis.

Foto: Ronnie HameetemanFoto: Ronnie Hameeteman