Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Webinar Noordzeevis uit Scheveningen

Hele visketen in de min door corona

SCHEVENINGEN – De hele visketen wordt zwaar getroffen door de corona-maatregelen. Dat bleek ook uit het ‘webinar’ van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vorige week donderdag, waarin een aantal sectorvertegenwoordigers aan het woord kwam.

Viswinkels zoals Simonis (zie foto) hebben het nog aardig druk, er moet thuis toch ook gekookt en gegeten worden, maar missen zeker in badplaats Scheveningen toch omzet door minder toeristen. Restaurants proberen met afhaalmogelijkheden nog iets, maar worden geconfronteerd met omzetdalingen van zeker 90 procent.

De aanvoer op de visafslag van Scheveningen is redelijk stabiel. ,,De kilo’s zijn er gewoon’’, zegt locatiemanager Wim Harteveld. ,,Maar door de vermindering van de export wordt met name de dure platvis veel goedkoper. Schol blijft nog redelijk aan de prijs, en dat geldt opvallend genoeg ook voor de flyshootvis, wat toch ook voor een groot deel vis voor de export is.’’ Geert Hoekstra van Wageningen Economic Research staafde de prijsdalingen met grafieken.

Rond afgelopen weekend daalden de prijzen verder, voor met name platvis tot bedenkelijke niveaus. Steun uw lokale visleverancier is een kreet die door velen in de sector van harte ondersteund wordt, zeker door Noordzeevis uit Scheveningen. Alle beetjes helpen.