Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
1.500 vierkante meter en tien dockshelters extra

Transporteur Vebatrans breidt expeditiehal fors uit

URK – Bij Vebatrans (Transport & Logistic Solutions) gaat deze maand de eerste paal de grond in voor een forse uitbreiding van de expeditiehal aan De Meer 10. Met het oog op de uitbreiding is vorige maand het parkeerterrein voor het vrachtwagenpark achter het transportbedrijf verplaatst en tegelijk vergroot.

De geconditioneerde overslaghal wordt met 1.500 vierkante meter vergroot. Nu heeft Vebatrans niet meer dan twee dockshelters, straks worden dat er twaalf. Boven komen droge opslag plus kantoren en kantine.

Rendertekening: BTECRendertekening: BTEC

,,We hopen ruim voor de kerstdrukte klaar te zijn. De uitbreiding is dringend nodig om onze eigen groei op te vangen. Tevens gaat hiermee de wens in vervulling om de gezamenlijke activiteiten met Kotra op Urk te centraliseren. We streven hiermee maximaal synergievoordeel na in het viscentrum van Europa. We hebben er best lang over gepuzzeld. Nu huren we samen ruimte in de daluren bij de visafslag. Daarom hadden we ook graag compleet nieuw gebouwd op het terrein achter de afslag, maar die grond was niet te koop. Daarna was Port of Urk een serieuze afweging, maar dat gaat bij nader inzien toch te lang duren’’, zegt directeur Dubbele Bakker van Vebatrans.

Vebatrans is sinds 2014 gevestigd aan De Meer op het Urker industrieterrein, toen het pand werd overgenomen van handelsbedrijf Bonesca. Dagelijks worden er 200-300 pallets verladen, voornamelijk vis. Begin dit jaar is het wagenpark uitgebreid met drie nieuwe Schmitz-koel/vriestrailers. Daarmee heeft Vebatrans in totaal 25 trailers die in meerdere temperatuurzones zijn in te delen.

Rendertekening: BTECRendertekening: BTEC