Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
ABC-motor wordt vervangen

Hermotorisering nieuwe LT 295

STELLENDAM/GENT – Er komt een nieuwe motor in de nieuwe LT 295 ‘Jonge Johannes’.

Vorige week maandagavond tijdens de allereerste visreis ontstond er zware motorschade, een enorme domper voor de rederij van de gebroeders Rense en Johannes de Boer.

Woensdagmiddag arriveerde de sleep met de LT 295 in Stellendam. Voor de experts en eigenaren was donderdag gelijk duidelijk dat de 8-cilinder ABC-krachtbron vervangen moet worden door een nieuwe motor.

Foto: C. Hameeteman - Woensdag gaf de UK 195 bij 'Brammetje' de LT 295 over aan de DMS Robin van Maaskant. Links is de zandzuiger Scald druk aan het baggeren in het smalle stukje van het Slijkgat.Foto: C. Hameeteman - Woensdag gaf de UK 195 bij 'Brammetje' de LT 295 over aan de DMS Robin van Maaskant. Links is de zandzuiger Scald druk aan het baggeren in het smalle stukje van het ...

Jean-Pierre Props van ABC verwacht dat er binnen twee weken een nieuwe motor klaar zal zijn voor de LT 295, waarna uiteraard het uit het schip halen van de beschadigde motor en de inbouw van de nieuwe nog voor de nodige hoofdbrekens zal zorgen. ,,We gaan dit oplossen’’, aldus Props. ,,De eerste 14 dagen vormen altijd de meest kritische tijd voor een nieuwe motor. We zijn uiteraard aan het onderzoeken hoe de motor in overspeed is geraakt.’’

De nieuwe motor komt in week 17 van de proefstand in Gent. Voor het omwisselen via het visruim moet de LT 295 in het dok van Maaskant.