Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Robin Bouma wil uitwijkmogelijkheden

Goereese Eurokotter wordt ZK 147

ZOUTKAMP – Robin Bouma (ZK 47) zet een vervolgstap met de aankoop van de GO 57. De Goereese Eurokotter wordt vernummerd in ZK 147 ‘de Kim’. Adrie en Louis Stouten uit Bruinisse doen hun vaartuig om gezondheidsredenen van de hand. Cees de Jong van NL-Shipbrokers bemiddelde bij de transactie.

,,Na achttien jaar met de ZK 47 wordt het tijd voor wat anders, meer op de toekomst gericht. Er komt van alles op ons af, en ik denk graag in oplossingen met uitwijkmogelijkheden. Met de nieuwe kotter inclusief miniquotum ben ik niet meer puur afhankelijk van de garnalen, maar kan daarmee ook overgeschakelen op de vis. Met een lengte van 24 meter en een schroef van twee meter kan ik in de Sylt beter uit de voeten. Daar ligt de kotter nu ook al de hele winter, maar van vissen is nog weinig terecht gekomen’’, vertelt Bouma (39).

De huidige 20,5 meter lange ZK 47 wordt te koop aangeboden. Deze garnalenkotter is in 2010 in opdracht van Bouma verlengd en vijf jaar geleden van een nieuw stuurhuis voorzien. Afgelopen maandag loste Bouma zijn garnalenvangst in Büsum voor Heiploeg.

Foto: C. HameetemanFoto: C. Hameeteman