Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Feestelijke overdracht LT 295 'Jonge Johannes' door coronavirus gecanceld

Maaskant richt zich op de toekomst

IJMUIDEN – Gezien de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus heeft Maaskant Shipyards moeten besluiten de overdracht van de nieuwe LT 295 ‘Jonge Johannes’ tot nader order uit te stellen. Die officiële feestelijke overdracht aan de gebroeders Rense en Johannes de Boer zou afgelopen zaterdag 14 maart aan de Halkade in IJmuiden plaatsvinden. Van uitstel kan afstel komen, nu de kotter vist. Vorige week werd vanuit Scheveningen twee dagen proefgevist. Eerst dinsdag met flyshooten, woensdag werd omgeschakeld, donderdag was het weer niet geschikt en vervolgens vrijdag dus met twinriggen.

Maaskant is bijzonder trots op de nieuwbouw van de LT 295, na de UK 205 het tweede vaartuig in deze serie naar een ontwerp van Vripack. De PD 105 wordt de derde, net als het zusterschip UK 205 met een diesel-elektrische voortstuwing. Als vervolgopdrachten voor 2021 heeft Maaskant inmiddels twee Belgische bokkers in de orderportefeuille.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maaskant Shipyards richt zich daar ook op, en om dat te onderstrepen werd eerder deze maand de oudste groep van basisschool ‘CNS Zomerland’ uit Stellendam op de scheepswerf uitgenodigd. Naast een bezoek aan het dok en bij de afdeling Diesel Service werd door de enthousiaste kinderen de nieuwe LT 295 bekeken. Als aandenken konden ze tot slot hun naam in een sleutelhanger slaan. ,,We hopen dat door dit ‘kijkje in de keuken’ jongens en meisjes geïnteresseerd raken om de techniek-kant op te gaan, zodat we het mooie werk dat we hier doen ook in de toekomst kunnen blijven uitvoeren.’’