Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Open Avond dinsdag 11 februari

Nautisch College trots op TOP-Opleidingen

DEN HELDER – Het Nautisch College in Den Helder houdt op dinsdag 11 februari Open Avond.

Van 18.00 uur tot 21.00 uur zijn geïnteresseerde scholieren en hun begeleiders van harte welkom in het gebouw aan de Sportlaan 54 in Den Helder om informatie te krijgen over de opleidingen en een praatje te maken met docenten en studenten. Een stukje varen op een van de simulatoren is altijd mogelijk en een leuke uitdaging. Ook zijn de simulatoren van de machinekamer open om van dood schip naar volledig zeebedrijf op te werken. In de motorenhal staat een scheepsmotor waaraan door studenten gesleuteld wordt.

In het motorenpracticumlokaal van het Nautisch College.In het motorenpracticumlokaal van het Nautisch College.

Op het Nautisch College in Den Helder, onderdeel van het ROC Kop van Noord-Holland, kunnen elf opleidingen gevolgd worden, waaronder Maritiem Officier alle Schepen, Stuurman-werktuigkundige kleine schepen, Schipper-machinist beperkt werkgebied, Stuurman-scheepswerktuigkundige vissersschepen SW5 en Stuurman-werktuigkundige zeevisvaart SW6. Naast deze opleidingen worden ook diverse logistieke opleidingen en opleidingen VeVa Maritiem aangeboden.

Bijzonder trots zijn ze in Den Helder op het feit dat onder de 14 beroepsopleidingen van het ROC Kop van Noord-Holland die zich in het jaar 2020 'TOP Opleiding' mogen noemen, er maar liefst zeven uitgevoerd worden door het Nautisch College. Dit blijkt uit de MBO-Keuzegids 2020, een onafhankelijke uitgave met vergelijkende informatie over het opleidingsaanbod van alle mbo-scholen in Nederland, die deze maand is verschenen. Opleidingen worden hierin beoordeeld op onder meer studententevredenheid, stagebegeleiding en rendement.

De zeven TOP-Opleidingen zijn: Maritiem Officier alle Schepen, Stuurman-werktuigkundige kleine schepen, Schipper-machinist beperkt werkgebied, SW5, SW6, Aankomend medewerker en Aankomend onderofficier maritiem.