Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Fish International 9-11 februari

Veel Nederlanders op Duitse visbeurs

BREMEN – Op de visbeurs Fish International, die van 9 tot en met 11 februari plaatsvindt in Bremen, zullen maar liefst 43 Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd zijn. Thema's op de beursvloer: verpakkingen, gemak, nieuwe vissoorten, gerookte vis en aquacultuur.

De Duitse tweejaarlijkse beurs heeft over belangstelling niet te klagen. Na de eerste editie in 1988 heeft de beurs hoogtepunten en dieptepunten gekend, maar duidelijk is dat de beurs de weg omhoog weer heeft gevonden. Ook vanuit Nederland groeit de belangstelling. Het Nederlands Visbureau had twee jaar geleden weer een bescheiden Holland Paviljoen met vijf deelnemende bedrijven, en nu zijn dat er zeven. De vorige editie van Fish International trok meer dan 12.000 bezoekers.

Het aantal namen op de exposantenlijst nadert de 500. Dat is zeker niet het aantal stands. In de stand van Parlevliet & Van der Plas (deelnemer van het eerste uur) bijvoorbeeld staan ook de bedrijven Ouwehand, Warmelo & Van der Drift, Platvis Holland, Profish, Heiploeg, German Seafrozen Fish en Doggerbank Deefisherei. Het eveneens tot het P&P-concern behorende Deutsche See heeft een eigen stand, met 'live cooking'. In de stand van Cornelis Vrolijk staan ook Jac. den Dulk (deelnemer van het eerste uur) en Seafood Parlevliet.

De andere Nederlandse bedrijven op de beurs: Alltech Coppens, Aviko, Berson & Hanovia, De Koeijer Transport/Transport Vooruit, Eastern Fisheries Europe, Fisherman's Choice, Haasnoot Food Family, IB-food-machines, Isola Fish, Kingfish Zeeland, Kloos Holland, Koninklijke Prins & Dingemanse, Krijn Verwijs Yerseke, Lamb Weston/Meijer, Lerøy Seafood Center/Rodé Vis, Nordpesca Holland, Northseafood Holland, Ocean Fish, Open Blue Sea Farms, Organico Europe, Peka Kroef, Roem van Yerseke, Royal Smilde Foods, Seafood Connection, Smit's Uien, Sterk Trading, Telson, Van Meines Vers, VÅRLAKS, Veramaris en Visscher Seafood.

Vanuit België zijn Steen, Het Vishuis en Morubel/Shore vertegenwoordigd.

Smoke House

De meeste bedrijven op deze Duitse beurs komen ook uit Duitsland, maar daarnaast zijn er bedrijven uit zo'n dertig verschillende landen, wat recht doet aan de naam Fish International. Visserij, vishandel, visverwerking en toeleveranciers zijn alle op deze beurs vertegenwoordigd.

Verpakkingen en gemak/convenience zijn de hoofdthema's op deze beurs, en er is een apart 'Smoke House'. Op maandag is er een aparte netwerkbijeenkomst over aquacultuur. Nieuwe producten (voor Duitsland) die zijn aangekondigd door de beursorganisatie zijn onder meer cobia uit Panama, amberjack uit Japan, Japanese flounder (hirame) en de Finse loimulohi ('brandende zalm'),

De beurs in de hallen van Messe Bremen is geopend op zondag en maandag van 10.00 tot 18.00 uur en op dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur.